Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Επιστολή Πυροσβεστικής

Επιστολή Πυροσβεστικής

Μια εταιρεία που θέλει να σέβεται τον εαυτό και τους πελάτες της δεν είναι δυνατόν να κάνει πως δεν ακούει όταν η κοινωνία χτυπά την πόρτα, ακόμα κι’ αν αυτή είναι θωρακισμένη.
Ο Βασίλης Μπαλωμένος όχι μόνο τα λέει αυτά αλλά και τα πιστεύει. Πολλοί άλλωστε του καταλογίζουν ως το «μεγαλύτερο ελάττωμα», ότι δεν μπορεί να πεί όχι.
 Έτσι, όταν ο Διοιηκητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραχος Δημαρέσης επισκέφθηκε το εργοστάσιο μας, στην Πειραιώς, για να ζητήσει βοήθεια στην εκπαίδευση του προσωπικού, έγινε δεκτός χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο Διοικητής ζήτησε την τεχνογνωσία μας στον τομέα διάνοιξης πόρτας θωρακισμένου τύπου, καθώς πλέον τέτοιου είδους πόρτες διαθέτουν πολλά κτίρια.
Το αίτημα του έγινε αμέσως δεκτό και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος η Βalomenosdoors διέθεσε προσωπικό και μέσα (πόρτες, κάσες, κλπ.), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πολύ σημαντική και ουσιαστική εκπαίδευση στους πυροσβέστες, το πρώτο 20ημερο του Φεβρουαρίου.
Στην ευχαριστήρια επιστολή, που στη συνέχεια απέστειλε ο Διοιηκητής (και πραγματικά αξίζει να διαβάσετε παρακάτω) προς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, γράφει ανάμεσα σε άλλα:
«Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και δείχνει έναν επιχειρηματία με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο, αποτελεί δε δειγμα για το κοινωνικό μέρισμα των ελληνικών επιχειρήσεων  άξια για αναφορά».
Και αμέσως μετά  συνεχίζει:
« Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, ως συλλογικού φορέα, του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου της χώρας και να εκφράσω τις ευχαριστίες, το θαυμασμό για μια ελληνική επιχείρηση με εξαγωγικό χαρακτήρα και πολλούς εργαζομένους, που στέκεται αρωγός, στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, σε μια Υπηρεσία αιχμής και αμέσου επέμβασης, για το όφελος του κοινωνικού συνόλου».